Myrties Boutique Apartments – Διαμερίσματα στην Κάλυμνο

From the Blog

Κάλυμνος αναρρίχηση με φόντο το Αιγαίο

Πατρίδα των φημισμένων σφουγγαράδων: στα Δωδεκάνησα, υπάρχει ένα νησί για τους λάτρεις του αυθεντικού

Γυρεύετε να γνωρίσετε τόπους αγνούς και παρθένους; Επιθυμείτε την απλότητα στις μορφές και την αυθεντικότητα στα ελληνικά νησιά; Αγαπάτε τις διακοπές της ηρεμίας, της χαλάρωσης, του ανεπιτήδευτου; Έχετε αδυναμία στην αναρρίχηση ή την κατάδυση ή και στα δύο; Ό,τι και αν αναζητάτε, η Κάλυμνος είναι ένας σπάνιος θησαυρός, ένα κομμάτι της αυθεντικής ψυχής της Ελλάδας που πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψετε.

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα της Καλύμνου

Γνωρίστε την παράδοση των σφουγγαράδων

Βράχος άγονος και άνυδρος η Κάλυμνος. Μόνη διέξοδος για τους κατοίκους της: η θάλασσα. Εκείνη, πιο γενναιόδωρη. Θα τους χαρίσει τα πολύτιμα σφουγγάρια της. Οι Καλύμνιοι θα ξεκινήσουν –ευγνώμονες – τη σπογγαλιευτική δραστηριότητα. Η έναρξή της χάνεται στα βάθη των αιώνων, το ίδιο και η φήμη των σφουγγαράδων της.

Σήμερα οι Καλύμνιοι έχουν έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους στο Αιγαίο και η παραγωγή ανέρχεται στα 30.000 σφουγγάρια ετησίως. Στο νησί θα γνωρίσετε όλα τα εμπορεύσιμα είδη σφουγγαριών, αλλά και τα στάδια που περνούν, πριν καταλήξουν στην αγορά.

Απολαύστε μοναδικές διαδρομές αναρρίχησης

Μερικές από τις ομορφότερες αναρριχητικές διαδρομές στην Ευρώπη βρίσκονται εδώ και το όνομα της Καλύμνου ακούγεται και πάλι σε όλον τον κόσμο. Τα βράχια στο νησί έχουν άριστη πρόσφυση και η πρόσβαση στα αναρριχητικά πεδία είναι παιχνιδάκι. Έτσι, ο βράχος από κατάρα έγινε ευλογία. Πάνω από 60 πεδία, πάνω από 1300 σηματοδοτημένες και ασφαλισμένες διαδρομές είναι εδώ. Ένας παράδεισος για τολμηρούς στη λεκάνη της Μεσογείου!

Βουτήξτε στον συναρπαστικό βυθό της Καλύμνου

Διεθνές Καταδυτικό Φεστιβάλ. Ναι! Γίνεται κάθε χρόνο στο νησί αυτό του Αιγαίου. Μαγικές λέξεις, όπως Νέρα, Τέλενδος, Πλάτη και Ψέριμος, θα σας μείνουν χαραγμένες στο μυαλό, καθώς θα βουτάτε στα βαθιά. Η βυθισμένη αρχαία πολιτεία πάντως βρίσκεται κρυμμένη στον θαλάσσιο δίαυλο Μυρτιές-Τέλενδος.

Το κεντητό φιορδ των «Εσπερίδων»

Ίσως το ομορφότερο φιορδ στην Ελλάδα. Ο βαθύς και υπέροχος κόσμος του, αιώνες τώρα, σαγηνεύει τους επισκέπτες. Η κοιλάδα, κεντημένη με το πράσινο από τις μανταρινιές και της πορτοκαλιές, κατηφορίζει ως τη θάλασσα, για να συναντήσει το Αιγαίο. Εκεί, κατοικούσαν άνθρωποι ήδη από τη νεολιθική εποχή . Τα σημάδια είναι διάσπαρτα.

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Καλύμνου

Το βραχώδες νησί της Τελένδου

Ένας τρομακτικός σεισμός μισό αιώνα μετά τη γέννηση του Χριστού έκοψε ένα κομμάτι της Καλύμνου και βύθισε στο νερό την Ποθαία, μια μεγάλη πολιτεία. Σήμερα το νησάκι της Τελένδου στέκεται απέναντι με σπαράγματα και ερείπια από εκείνη την εποχή. Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, μην παραλείψετε να πάτε για μπάνιο εκεί με καραβάκι και να δείτε έναν αρχαίο πολιτισμό που χάθηκε.

Η Δωρική γαστρονομία του Νησιού

Η κουζίνα της Καλύμνου έχει να κάνει με την απλότητα και τη λιτότητα των Δωριέων. Στις διακοπές σας στην Κάλυμνο θα δοκιμάσετε «μουούρι» (αρνί γεμιστό με ρύζι), «μιρμιζέλι» (κουλούρα από κριθάρι με λάδι ντομάτα και τυρί) και «φύλλα», ή αλλιώς… ντολμάδες!

Το αρχαίο ιερό του Δηλίου Απόλλωνα

Το Ιερό αποτελούσε τον επισημότερο και σπουδαιότερο τόπο λατρείας του προστάτη και πολιούχου θεού του νησιού,  ενώ ο χώρος λειτουργούσε ως πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Καλύμνου. Εδώ υπήρχαν λατρευτικά κτήρια, όπως οι ναοί του Απόλλωνα και του Ασκληπιού, αλλά και θέατρο, βουλευτήριο, γυμνάσιο. Βρίσκεται δυτικά της Χώρας, στο δρόμο που οδηγεί προς τον Πάνορμο. Κατά την περιήγησή σας στην περιοχή, θα συναντήσετε επίσης 2 μεγάλες χριστιανικές εκκλησίες του 5ου και 6ου αιώνα.

 

Συχνές Ερωτήσεις για την Κάλυμνο

  • Πού βρίσκεται η Κάλυμνος;

Το νησί της Καλύμνου βρίσκεται στο Αιγαίο, στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, ανάμεσα στη Λέρο και στην Κω. Είναι γνωστή και ως το νησί των Σφουγγαράδων και έχει πρωτεύουσα την Πόθια.

  • Ποια είναι τα Σημαντικότερα Αξιοθέατα της Καλύμνου;

Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Καλύμνου είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, οι διαδρομές για αναρρίχηση, τα νησάκια Ψέριμος και Τέλενδος, ο συναρπαστικός βυθός, και το ιερό του Δηλίου Απόλλωνα.

  • Γιατί αξίζουν οι Διακοπές στην Κάλυμνο;

Οι διακοπές στην Κάλυμνο χαρίζουν στους επισκέπτες του νησιού συγκλονιστικές παραλίες και φυσικά τοπία, αλλά και ευκαιρίες για δραστηριότητες, όπως αναρρίχηση, και κατάδυση.