Myrties Boutique Apartments – Διαμερίσματα στην Κάλυμνο

Αναρρίχηση

Η Κάλυμνος έχει ψηφιστεί ως ο Νο.1 Ευρωπαϊκός, αναρριχητικός προορισμός που προσφέρει αναρρίχηση όλο το χρόνο. Ειδικά νωρίς την άνοιξη και το φθινόπωρο, μπορείτε να απολαύσετε ευχάριστες θερμοκρασίες ιδανικές για αναρρίχηση. Πολλά έχουν γίνει τα τελευταία 20 περίπου χρόνια από τότε που η ποιότητα των ασβεστολιθικών βράχων του νησιού και οι αξεπέραστοι σχηματισμοί τους, άρχισαν να προσελκύουν όχι μόνο τους καλύτερους  αναρριχητές του κόσμου αλλά και νεώτερους καθώς και ένα πλήθος ερασιτεχνών που λατρεύουν την αναρρίχηση και επιθυμούν να απολαύσουν την μεγάλη εμπειρία των βράχων με την εκπληκτική θέα και το βυθό της θάλασσας από κάτω.

Η Κάλυμνος διαθέτει πάνω από 3.900 ανοικτές διαδρομές κάθε επιπέδου δυσκολίας, σε κοντινές αποστάσεις και ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται κάθε χρόνο, το νησί από το 2013 προσφέρει και Ομάδα Διάσωσης η οποία βοηθά στην τραχιές περιοχές με ιατρική υποστήριξη όταν αυτό απαιτείται. Το δυναμικό του νησιού για νέες αναρριχητικές διαδρομές είναι τεράστιο, περίπου 200 νέες διαδρομές ανοίγονται κάθε χρόνο από τους ίδιους τους αναρριχητές και πραγματοποιούνται περί τις 10.000 αφίξεις Αναρριχητών ετησίως.

Περιτριγυρισμένο από μερικούς από τους καλύτερους γκρεμούς ασβεστόλιθου στον κόσμο, το σπήλαιο Grande Grotta αποτελεί ένα τεράστιο ασβεστολιθικό αμφιθέατρο, το νησί προσφέρει μια τεράστια γκάμα αναρρίχησης σε πλάκες, μεγάλους τοίχους, πρόβολους, και tufas που ταιριάζουν σε κάθε επίπεδο και στυλ. Η Κάλυμνος είναι ίσως ο σημαντικότερος προορισμός αναρρίχησης σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Το νησί διαθέτει όλα όσα ένας αναρριχητής μπορεί  να ζητήσει.

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται το γνωστό πλέον αναρριχητικό φεστιβάλ, που προσελκύει αναρριχητές από όλο τον κόσμο. Οι θαυμαστές του έρχονται σε επαφή με παγκοσμίου φήμης αθλητές του είδους και απολαμβάνουν προγραμματισμένες συναυλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη τοπική γαστρονομία.