Myrties Boutique Apartments – Διαμερίσματα στην Κάλυμνο

Καταδύσεις, Ιστιοπλοϊα, Ψάρεμα

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ : Η Κάλυμνος, εδώ και χρόνια  αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους της κατάδυσης. Διαθέτει, εκτός από την ζωντανή σπογγαλιευτική της παράδοση, μαγευτικό υποθαλάσσιο πλούτο, σπήλαια, ναυάγια, ρέστες και γκρέμια, σε ασφαλή, ζεστά νερά με την εκπληκτική διαύγεια των 35 μέτρων, προσφέρει δηλαδή, ανεξερεύνητα τοπία για τον αυτόνομο,  ελεύθερο δύτη. Το Νοσοκομείο του νησιού διαθέτει Υπερβαρικό Θάλαμο και η Κάλυμνος διαθέτει τη μοναδική Κρατική Σχολή Αυτοδυτών, καθώς και ιδιωτικά Καταδυτικά Κέντρα τα οποία προσφέρουν απολαυστικές διακοπές για τους ντόπιους και ξένους λάτρεις του αθλήματος.

Η Κάλυμνος είναι γνωστή εδώ και αιώνες ως το Νησί των Σφουγγαράδων. Η τεχνική τους έχει μεταφερθεί μέχρι τον Κόλπο του Μεξικού στο Tarpon Springs της Φλόριδα.   Η θάλασσα υπήρξε πάντα το κυρίαρχο στοιχείο της ζωής του τόπου που εξακολουθεί να διατηρεί το παραδοσιακό του χρώμα και ύφος, ενώ διαθέτει τον μεγαλύτερο παράκτιο αλιευτικό στόλο στην Ελλάδα.

Να επισκεφτείτε μια από τις αποθήκες επεξεργασίας φυσικών σπόγγων. Μόνο έτσι ίσως γνωρίσετε ένα ελάχιστο κομμάτι της κουλτούρας του σφουγγαριού που έθρεψε γενιές και γενιές Καλυμνίων, πολλές φορές με πικρό ψωμί !

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ : Οι εραστές της θάλασσας, μπορούν να ενοικιάσουν σκάφος με ή χωρίς πλήρωμα και να οργανώσουν μικρές ή μεγαλύτερες αποδράσεις στα γύρω νησιά. Οι καθημερινές εκδρομές και βόλτες με τα τουριστικά σκάφη στη Τέλενδο, τη Νερά, τη Πλάτη και τη Ψέριμο (νησάκια γαλήνης και χαλάρωσης, χωρίς τροχοφόρα αλλά με υπέροχους κολπίσκους και παραλίες) και η καθημερινή δυνατότητα της επίσκεψης στα διπλανά μεγάλα νησιά των Δωδεκανήσων, δίνουν την ευκαιρία για πολυποίκιλες, πραγματικά αξέχαστες διακοπές.

ΨΑΡΕΜΑ : Δοκιμάστε τις τοπικές μεθόδους αλιείας από την πιο απλή επιβιβαζόμενοι σε ένα καϊκάκι ή μία ψαρόβαρκα, ή ενταχθείτε σε έναν οργανωμένο αλιευτικό γύρο. Η Κάλυμνος διαθέτει ίσως τον μεγαλύτερο παράκτιο αλιευτικό στόλο της χώρας.