Myrties Boutique Apartments – Διαμερίσματα στην Κάλυμνο

Πεζοπορεία

Όσοι δεν είστε διατεθειμένοι να γνωρίσετε την αναρρίχηση αλλά ασχολείστε με την ορειβασία και σας ενδιαφέρει το βουνό, ελάτε να εμπλουτίσετε τις εμπειρίες σας στην Κάλυμνο, με πολλά μονοπάτια ορεινής πεζοπορίας που στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι, ή να απολαύσετε ορεινή ποδηλασία, ή ακόμη και να πάτε μια απλή βόλτα κατά μήκος μιας παραλιακή διαδρομής θαυμάζοντας τη θέα στη θάλασσα.

Σύντομα όλα τα Πεζοπορικά και Ποδηλατικά μονοπάτια της Καλύμνου θα έχουν σημανθεί  κατάλληλα και θα υπάρχει ενημέρωση για την πολιτιστική τους σημασία επίσης.

Επίσης,  υπάρχει μια ποικιλία από μικρούς και μεγάλους περιπάτους που επιτρέπουν σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν το εντυπωσιακό τοπίο και την αφθονία των άγριων βοτάνων και λουλουδιών που καλύπτουν το Καλυμνιακό Τοπίο και είναι υπεύθυνα για το παγκοσμίου φήμης Καλύμνικο μέλι. .

Το νησί διαθέτει επίσης μεγάλο αριθμό σπηλαίων, κάποια με αρχαιολογική αξία και άλλα με γεωλογική αξία. Η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία έχει καταγράψει μερικά και χαρτογραφήσει κάποια άλλα.